Autoritățile sanitare din Los Angeles au închis fabricile fostului proprietar al brandului American Apparel, după ce patru angajați au murit de Covid-19.

Dov Charney, un controversat om de afaceri care a fost dat afară de board-ul propriei companii – American Apparel, a fondat în 2016 trei fabrici de confecții în zona Los Angeles. În timpul pandemiei de coronavirus, el a anunțat intensificarea producției și dublarea personalului pentru a confecționa măști faciale. La jumătatea lunii mai, compania vânduse deja o jumătate de milion de măști.

Chiar dacă antreprenorul declara că în fabrici sunt menținute proceduri de siguranță, inclusiv distanțarea socială și controale de temperatură, zilele acestea au fost confirmate 300 de persoane infectate cu Covid-19 și patru morți.

Departamentul de Siguranță Publică a dat un comunicat prin care informa că fabricile Los Angeles Apparel încalcă flagrant regulile de sănătate, și că managementul acestora le-a refuzat intrarea în incintă și nu a oferit lista completă a angajaților, în ciuda unor cereri repetate.

Dov Charney s-a aflat în centrul multor controverse, de când a lansat brandul American Apparel, inclusiv viol și hărțuire sexuală.