Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe inaugurează pe 27 august cel de-al treilea parc de retail al grupului din România, cu o investiție totală de 9 milioane de euro. Parcul de retail sub conceptul NEST se află în Oradea și ocupă o suprafață închiriabilă de circa 6.500 mp.

Lucrările de construcție pentru parcul de retail din Oradea au demarat în octombrie 2019, iar CEE Estate Management a fost consultantul RC Europe atât în tranzacția de achiziție a terenului cât și pentru închirierea spațiilor din proiectul de retail NEST.

NEST Oradea se află în partea de nord a orașului, în apropierea supermarketurilor Lidl și Kaufland și beneficiază de o parcare generoasă cu 200 de locuri și 13 magazine locale și internaționale, printre care: JYSK, Martes Sport, Sportisimo, CCC, ZOO Center, KIK, PEPCO, dm-drogerie markt și Zoomania.

Parcul de retail este cel de-al doilea astfel de proiect al RC Europe localizat în România și livrat în 2020, în urma deschiderii NEST Miercurea Ciuc, în luna mai. Primul parc de retail NEST din România a fost deschis la Dorohoi, în 2017. În afara celor trei proiecte din România, compania a mai dezvoltat și are în administrare două parcuri de retail NEST în Serbia, unde intenționează să dezvolte noi proiecte în 2020.

„Credem în potențialul dezvoltării parcurilor de retail și deschiderea NEST Oradea confirmă încrederea constantă a acționarilor noștri în potențialul pieței românești. Parcul de retail NEST va oferi o mare diversitate prin mixul său de chiriași și va aduce astfel beneficii orădenilor”, a declarat Andrei Rati, Country Manager al RC Europe în România.