Cum mulți părinți sunt îngrijorați și reticenți în a-și trimite copiii la școală sau grădiniță în timpul pandemiei de coronavirus, una dintre metodele de protecție care s-a dovedit eficientă până acum, pe lângă distanțare și igiena mâinilor, este folosirea măștii. În cazul măștilor există de ceva timp în România unele care oferă o protecție ridicată, datorită tratamentelor speciale aplicate materialului din care sunt fabricate.

Înainte de începerea școlii, compania PrintCenter.ro din Sibiu a anunțat lansarea pe piață a unui set de șapte măști destinate celor mici. Acestea sunt tratate antiviral și antibacterian, prin tehnologia Viroblock NPJ03, patentată de firma elvețiană HeiQ. Iar pentru ca cei mici să le poarte cu plăcere, cei de la PrintCenter.ro au ales un design atractiv, printuri cu animăluțe și o coloristică veselă.

Tehnologia Viroblock NPJ03 a fost testată cu succes pe Sars-Cov2, virusurile Corona și cele gripale, studiile dovedind că virusul este distrus la contact. Viroblock a fost certificat ca fiind un produs sigur și sustenabil. În plus, măștile pot fi folosite în siguranță de cei mici, deoarece tratamentele nu provoacă iritații pielii.

Măștile sunt reutilizabile până la 30 de purtări, producătorul recomandând spălarea manuală sau în mașina de spălat, la o temperatură de până la 60°.

Stratul exterior este din poliester și, pe lângă Viroblock, conține și un tratatament pentru impermeabilitate. Stratul interior este din bumbac moale, tip poplin, fiind tratat antibacterian, împotriva mirosurilor neplăcute și pentru reglare termică.

Prețul kit-ului este de 135 lei (TVA inclusă), la care se adaugă 15 lei costul transportului.

PrintCenter.ro a avut la dispoziție tehnologia Viroblock a firmei HeiQ încă din prima parte a anului, însă autoritățile române nu i-au acordat atenție. În schimb, firma sibiană primește comenzi din străinătate. Măștile tratate cu Viroblock se vând cu aproximativ 9 euro/bucata în India, iar în Elveția cu 18 euro/bucata.