Compania TECHTEX, din Maramureș, poate satisface cererea internă și poate livra măștile în cel mai scurt timp

A demonstrat vineri când a livrat, în mai puțin de 24 de ore, măștile chirurgicale contractate de Ministerul Sănătății pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Prin oferta pe care am depus-o, ne-am asumat că vom livra măștile în 24 de ore. Ne-am organizat corespunzător și am reușit. Câștigătorul a fost anunțat marți, 15 septembrie 2020, iar contractul a fost semnat joi după-amiază. Camioanele erau pregătite, au fost încărcate joi înainte de ora 21,00, iar vineri cele 5 milioane de măști chirurgicale au fost preluate de prefecturile din toată țara.” (Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO)

Suntem pregătiți să onorăm orice comandă și să satisfacem cererea internă

TECHTEX este o companie integrată vertical, care produce acum toate componentele necesare realizării măștilor și echipamentelor de protecție și care poate asigura textile și dispozitive medicale la calitate superioară și la prețuri corecte.

Avem capacitatea să producem 50 de milioane de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3 pe lună. Iar la acest moment dispunem de stocurile necesare pentru a acoperi necesarul României.” (Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO)

Masca chirurgicală produsă de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de peste 98%, dar are și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19. Produsele TECHTEX sunt testate intern pe loturi. În acest sens, compania a investit în echipamente de laborator, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măștile sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naționale, dar și de Hohenstein Laboratories, GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II și IIR.

Vrem ca România să nu mai fie total dependentă de importuri și să conteze în Europa, în ceea ce privește producția textilelor și dispozitivelor medicale.” (Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO)

De peste 6 luni, TECHTEX investește continuu în utilaje și echipamente performante, atât pentru producția materialului textil medical, cât și pentru realizarea măștilor și a echipamentelor de protecție, de la mănuși, capeline, botoși, până la halate și combinezoane. Luna trecută a pus în funcțiune prima linie de producție a materialului filtrant din România și este unicul producător de material nețesut din polipropilenă – TNT. Măștile produse de TECHTEX se comercializează sub brandul Dr.Albert și pot fi achiziționate din marile rețele farmaceutice și de retail din România.

Garanția producției în România

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. TECHTEX este prima companie românească care a produs echipamente de protecție, precum și singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă, de la noi din țară.

Detalii despre produsele realizate pe techtex.ro