Heimtextil se va desfășura ca eveniment special între 21 și 24 iunie, în paralel cu Techtextil și Texprocess. Decizia de a organiza o ediție de vară e susținută de votul pozitiv al industriei textielor de casă, care dorește să reia tradiția întâlnirilor de afaceri față în față. De asemenea, expozanții și vizitatori vor beneficia de efecte de sinergie produse de cele trei târguri care se vor desfășura concomitent.

Partenerii din industrie au votat pentru: Heimtextil va avea o ediție specială de vară între 21 și 24 iunie – și va beneficia de organizarea comună cu Techtextil și Texprocess.

Organizatorii Messe Frankfurt sunt optimiști cu privire la succesul acestei formule inedite:

“E minunat să vedem nivelul înalt de încredere pe care îl au expozanții noștri în ceea ce vrem să facem. Rezultatul votului și primele confirmări arată că dorința de a reveni la întâlnirile de afaceri față-în-față e mare, chiar dacă ediția de anul acesta se va desfășura în alt format,” a declarat Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies al Messe Frankfurt.

Câteva branduri au confirmat participarea – printre ele, expozanți de tradiție la Heimtextil precum Jover Group, Lenzing Group și Hohmann Weberei. Firmele sunt, la rândul lor, optimiste și cred că e important ca oamenii din industrie să se vadă „pentru că relațiile personale sunt importante”, crede Francisco Jover Pastor, CEO al Jover Group.

Texprocess

Împreună, mai puternice

Noul format – cu trei târguri desfășurate concomitent în același spațiu – acoperă o parte importantă a lanțului de producție, de la fire și fibre, trecând prin tehnologia de prelucrare, la produse finite. Messe Frankfurt mizează pe prezența simultană a retailerilor, designerilor de interior, arhitecților, inginerilor textiliști, precum și a specialiștilor în echipamente și tehnologie, ceea ce oferă vizitatorilor oportunități de networking și în afara domeniului lor de competență.

Techtextil și Texprocess, a căror ultimă ediție a avut loc în 2019, se vor desfășura în format hibrid, oferind și variante digitale de conectare pentru vizitatori și expozanți. Heimtextil Summer Special va fi eveniment integral fizic.