Colaborarea cu Simona Rocha urmează unei liste lungi de creatori și case de modă faimoase cu care H&M și-a unit forțele. De origini irlandeze, Simone lucrează în atelierul său de la Londra, iar colecția Simone Rocha x H&M va include piese pentru întreaga familie, nu doar articole pentru femei.

Fiecare categorie va combina o garderobă completă, piese de ocazie, rochii de tulle și tailoring, ca și tricotaje, cămăși și outwear, trenciuri, tricouri, accesorii, inclusiv bijuteriile sclipitoare care poartă semnătura stilistică a creatoarei, sau încălțămintea cu ornamente din perle.

Rocha este primul designer irlandez care are o astfel de colaborare cu H&M. Această colecție, la fel ca toate lucrările sale, sărbătorește moștenirea sa interetnică și nenumăratele inspirații care au definit dezvoltarea mărcii sale, de la tradițiile și meșteșugurile din Hong Kong până la istoria artei.

Colecția va avea elemente nostalgice, amintind de curtea Casei Regale Tudor, flori, portrete și fotografii, păpuși și jucării. Regăsim tartan, margele, flori, nuanțe de roz și roșu, precum și materiale personalizate, create special pentru această colaborare.

În timp ce lucra la această colecție, Rocha a reflectat la propriile sale colecții din trecut, refacând și transformând cu atenție piesele favorite în noi propuneri potrivite pentru clienta de azi.

„Sunt foarte încântată că lucrez cu H&M la această colecție. Este o adevărată celebrare a mărcii mele și a influențelor care m-au modelat. Ca designer și ca client, am fost un fan al conceptului de colaborare a H&M cu designerii. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – este o listă uimitoare de absolvenți din care fac acum parte,” a spus Simone Rocha.

Simone Rocha x H&M va fi disponibilă în magazine începând din 11 martie.