Minet SA din Râmnicu Vâlcea, cel mai mare producător de textile nețesute din România, a anunțat lansarea unei noi linii de producție de ultimă generație. Aceasta va fi folosită pentru fabricarea materialelor textile nețesute din construcții și industria auto. Linia de producție are o capacitate de 25,000,000 mp/an și va necesita angajarea și pregătirea profesională a 25 de noi specialiști. Investiția se ridică la 6,5 milioane euro.

Investiția pentru implementarea noii linii de producție, care va fabrica anual 5,000 tone de textile nețesute pentru construcții și industria auto, se ridică la 6,5 milioane euro. Bazată pe o tehnologie inovatoare care presupune interțeserea fibrelor discontinue, montajul liniei de producție a fost realizat în numai cinci luni de o echipă de 20 de ingineri și tehnicieni Minet care a integrat echipamente de top din Franța, Belgia și Italia.

            “Prin această investiție, ne continuăm misiunea de a aduce în România cele mai noi soluții tehnologice existente la nivel global pentru susținerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcții și industria auto. Astfel, continuăm să ridicam standardul în industria textilelor tehnice și să impulsionăm două sectoare economice foarte importante pentru România”, a declarat dl Romulus Bulacu, unul din acționarii companiei vâlcene.

Grupul din care face partea compania are un plan de investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global. Compania Minet S.A. are peste 1.000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.