Producătorul de ambalaje și hârtie Mondi a anunțat lansarea în Gronau, Germania, a unei noi linii pentru producerea de măști medicale și de textile nețesute, una dintre componentele cruciale pentru fabricarea măștilor.

Mașinile complet automatizate de mare viteză permit producerea a 700 de măști pe minut și a peste de un milion de măști pe zi. Toate componentele critice sunt fabricate la fața locului, și sunt certificate ca produs medical pentru a atenua răspândirea COVID 19, a anunțat compania.

Mondi Gronau are o experiență de peste 50 de ani în producția și prelucrarea de filme, nețesute și componente elastice pentru produse de igienă. Anul trecut, compania a anunțat că va lansa linii de producție pentru a produce atât materialul de bază important, nețesuta topită, cât și masca medicală.

Măștile sunt certificate ca produs medical de către Institutul German Johner, și îndeplinesc standardele germane OEKO TEX și Dermatest. Prin lansarea acestei unități, Mondi Gronau va aborda direct nevoile din sectorul medical din Germania, inclusiv spitale, farmacii și retaileri din domeniul medical.

„Am identificat deficitul de nețesute din Germania încă de la începutul pandemiei anul trecut și am reacționat rapid pentru a începe producția de măști medicale de înaltă calitate”, spune Jürgen Schneider, Director General Mondi Gronau.