timeSSD® este soluția de eficientizare a costurilor / timpilor de producție pentru branduri și producători de îmbrăcăminte dezvoltată în România sub brandul DataS

MG Apparel, parte din Mahmood Group, Pakistan, un producător de îmbrăcăminte premium și care funcționează conform cerințelor industry 4.0, a ales timeSSD® pentru costingul forței de muncă, folosind coduri standard de mânuire și timpi predeterminați.

MG Apparel este un producător aflat în plină dezvoltare care produce îmbrăcăminte premium de interior, de exterior și confecții non-denim, și care a ales calea producției sustenabile și prietenoase cu mediul. În acord cu strategia de digitalizare și inovație, echipa de ingineri a companiei a început să evalueze timeSSD în ianuarie 2021. Sistemul (care se bazează pe Azure Cloud) a fost testat din mai multe situri de producție, beneficiind de acces la tutoriale video și cu sprijinul FAM Apparel Solutions Ltd – partenerul timeSSD® în Pakistan.

timeSSD a trecut cu succes prin procesul de evaluare și a îndeplinit criteriile acestuia: acuratețe, ușurința în utilizare, accesibilitatea, integrarea cu soluțiile existente, Total Cost of Ownership (TCO – excelent). MG Apparel folosește timeSSD pentru a stabili standardele de producție cu acuratețe și precizie, cu valori standard corecte ale minutului, ceea ce se traduce printr-o planificare riguroasă a capacității de producție, cu optimizare de flux pe linii, printr-un mai bun management al producției și crește eficiența și motivația muncitorilor.

Soluția cloud – based timeSSD susține într-un mod flexibil și eficient din punct de vedere al costurilor creșterea producției MG Apparel, iar acuratețea timpilor standard de producție, obținută cu coduri de mânuire cu Predetermined Time Standards (PTS – valori standard predeterminate), va permite MG Apparel să furnizeze produse la preturi corecte și să asigure o remunerație justă personalului său.

Funcționalitățile colaborative ale timeSSD® permit brandurilor și producătorilor să optimizeze valorile internaționale de referință ale timpilor standard, utilizând un limbaj comun și negocieri obiective – pe aceeași platformă din Cloud.

Training timeSSD cu exemple din practică

Workshopurile timeSSD au început în septembrie și au fost organizate în sesiuni săptămânale de câte 4 ore. În tot acest timp, echipa de ingineri a trecut cu ajutorul exercițiilor individuale prin toate funcționalitățile și structurile sistemului timeSSD Predetermined Time Standard (PTS) system.

Sesiunile au combinat manualul customizat cu experiența trainerului, un inginer cu vastă experiență în fabricile de confecții textile. În cadrul workshop-urilor s-au folosită exemple practice din producția companiei. A fost asigurată asistență gratuită.

Această abordare, a învățării prin exemple practice, susținută prin analize la începutul fiecărei sesiunii, și-a dovedit eficiența în timp. Trainingurile săptămânale remote au permis participanților să-și continue programul normal de lucru, să aplice ceea ce au învățat și să discute eventuale probleme la următoarea sesiune. Această adoptare treptată a software-ului, cu interfețe simple și intuitive, oferă rezultate vizibile cu fiecare etapă parcursă, ceea ce crește gradul de satisfacție al utilizatorilor.

timeSSD este un software DataS dezvoltat de Astailor Shine. Compania din Târgu Secuiesc condusă de Szabo Laszlo concepe și implementează soluții software de creștere a productivității și de costing control încă din 1992 pentru clienți din întreaga lume.