Grupul elvețian, care deține brandurile de lenjerie și underwear Calida, Aubade, Ehrlich Textil și Cosabella, precum și brandul de mobilier de outdoor Lafuma Mobilier, a anunțat deschiderea unei unități de producție de confecții textile în România, în județul Sibiu. Fabrica va fi inaugurată în luna august.

Calida Group achiziționase recent brandurile Cosabella și Erlich Textile, după ce vânduse mărcile Millet și Lafuma Outdoor către Jean-Pierre Millet, nepotul fondatorilor brandului francez de outdoor. Schimbările din portofoliu au confirmat strategia de concentrare a grupului pe activitatea sa de bază, producția de lenjerie.

Calida Holding AG este cotată la bursă și a anunțat o creștere de 17,6% a cifrei de afaceri și cu 13,6% a profitului operațional în prima jumătate a anului 2022, creștere generată în principal de concentrarea pe distribuția omnichanel și de extinderea e-commerce. Compania elvețiană angajează peste 2400 de oameni și a generat o cifră de afaceri de 172 milioane franci elvețieni în semestrul 1 al anului curent.