FUP Distribution, firma care deține platforma online de modă FashionUp și-a cerut insolvența, după cum se precizează pe site-ul Tribunalului București, portal.just.ro. Retailerul are un nou administrator, Pro Management Insolv, care se va ocupa de întocmirea și publicarea tabelului de creanțe.

Problemele FashionUp.ro au fost amplificate de criza generată de pandemie, astfel că încă din primăvară avea câteva procese pe rol cu diverși creditori precum Oyo Fashion sau Pandora e Ticaret Danismanlik din Turcia, Miroglio România, Fashion House Prague sau Multi Line Shop.

Compania FUP Distribution a fost înființată în 2014, iar anul trecut a înregistrat pierderi în valoare de 2.225.042 lei la o cifră de afaceri de 18.071.862 lei. La finele anului precedent, compania acumulase datorii de 17.099.559 lei, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

FashionUp.ro comercializează o mulțime de branduri românești și străine, iar recent a demarat o campanie menită să sprijine partenerii săi locali. Dintre brandurile românești ale căror produse se regăsesc pe platforma online se numără Dames, Family Fashion, Lille Couture, Roh Boutique, Carmen Grigoriu, Giorgal, Tinka, Motivate Store, Per Donna, Eranthe, Ejolie și altele.