Retailerul spaniol a anunțat că a ajuns la un acord pentru vânzarea celor peste 500 de magazine pe care le opera în Rusia. Cumpărătorul vine din Orientul Mijlociu – Daher Group – iar condițiile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite. Rețeaua de retail a Inditex în Rusia, care era formată din 502 magazine, a fost închisă încă din primăvară, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina și în acord cu sancțiunile impuse de Uniunea Europeană.

Rusia era considerată o piață strategică pentru grupul spaniol, vânzările acestuia crescând cu 5% în ianuarie-februarie 2022. Tranzacția va permite păstrarea unui număr semnificativ de locuri de muncă, a precizat Inditex, compania adăugând că provizioanele de 216 milioane de euro făcute în prima jumătate a anului „acoperă semnificativ impactul negativ al încheierii activității din Rusia.”

Grupul libanez Daher deține retailerul Azadea, care colaborează cu o serie de branduri global, printre care Decathlon, BOSE, adidas sau Reebok, și care era partener al Inditex în zona Orientului Mijlociu încă de la sfârșitul anilor 1990.