• 250 de expozanți din 33 de țări care prezintă soluții și tehnologii pentru a susține industria în lupta cu facturile uriașe la energie
  • Concept construit în jurul a trei obiective principale: sustenabilitate, digitalizare și igienizare
  • Piața italiană de profil: o cifră de afaceri de of 1,7 miliarde euro și peste 20.000 de angajați în spălătorii industriale; 1,3 miliarde euro și 48.052 de angajați în spălătorii artizanale.

 Așternuturi de la 2 milioane de camera de hotel, fețe de masă de la 184.000 de restaurante, cearșafuri de la 211.000 paturi de spital și peste 600.000 de uniforme ale personalului medical: acestea sunt cifrele care rezumă activitatea anuală a spălătoriilor industriale (sursa: Assosistema 2022), fără a lua în calcul contribuția întreprinderilor de proximitate care oferă servicii de înaltă valoare adăugată. Este o industrie esențială pentru asigurarea continuității unora din sectoarele-cheie ale economiei, care astăzi, ca atâtea alte domenii energofage, suferă consecințele prețului ridicat al energiei și necesită soluții imediate de optimizare ale costurilor sale.

Acesta e contextul ediției din acest an EXPOdetergo International, unul din cele mai importante evenimente globale ale sectorului, târg dedicat echipamentelor, serviciilor și produselor de spălare, călcare și curățare a textilelor, organizat între 21 și 24 octombrie la Fiera Milano.

EXPOdetergo International 2022 are loc într-un moment istoric complex, în care industria noastră e în mod deosebit sensibilă la creșterea costurilor energiei. De aceea trebuie să acționăm acum, pentru a preveni ca aceste probleme critice să afecteze servicii publice esențiale, cum ar fi spitalele și instituțiile de îngrijire,” a explicat Marco Sancassani, Președinte al EXPOdetergo International 

Formula italiană

Cu o cifră de afaceri totală de 1,7 miliarde euro și peste 20.000 de angajați, domeniul spălătoriilor industrial reprezintă un sector important al industriei italiene și, mai mult, asigură continuitate în ramuri precum turismul și catering-ul. Sectorul igienizează într-un an așternuturi pentru 2 milioane de paturi de hotel, fețe de masa pentru 184.000 de restaurant și, în sectorul medical, igienizează peste 210.000 de paturi și furnizează îmbrăcăminte către peste 600.000 de lucrători medicali.

La fel de importante sunt și spălătoriile artizanale: în Italia există 19.752 de întreprinderi de proximitate care angajează 48.052 de lucrători și generează venituri de 1,3 miliarde euro.