Retailerul polonez LPP, care deține cinci mărci recunoscute precum Reserved, House, Mohito, Cropp și Sinsay, își instalează centrul regional de distribuție în vestul Bucureștiului, de unde vor fi expediate produse în România, dar și în țări precum Bulgaria, Ungaria, Croația, Macedonia de Nord, Serbia și Grecia.

LPP va deschide astfel primul său centru extern de distribuție în România, cu o suprafață de 65.000 mp. Operatorul polonez a semnat un contract de leasing, pe 10 ani, pentru o facilitate din cadrul CTPark Bucharest West, de lângă Bolintin-Deal. 

Acesta este cel de-al doilea depozit gestionat de companie în România, țară care a devenit una dintre piețele-cheie pentru cel mai mare producător de îmbrăcăminte din Polonia, grupul LPP, având în vedere potențialul de creștere. 

Noua investiție a LPP Logistics pe piața românească este răspunsul operatorului polonez la nevoia eficientizării operațiunilor logistice în tot lanțul de aprovizionare al grupului LPP, cel mai mare producător de îmbrăcăminte din Europa Centrală și de Est. În prezent, LPP Logistics gestionează depozitele grupului cu o suprafață totală de aproape 460.000 mp, furnizând servicii complexe și moderne de depozitare și distribuție pe aproape 40 de piețe. 

Centrul închiriat de LPP printr-un contract de leasing pe 10 ani va fi al doilea depozit – după cel deschis în 2019 – din România și, în același timp, primul centru extern de distribuție din portofoliul companiei. Odată cu lansarea operațiunilor la Bolintin-Deal, spațiul total de depozitare gestionat de LPP Logistics va crește la 524.000 mp.

”Economia românească înregistrează în prezent una dintre cele mai rapide creșteri din întreaga regiune, iar piața românească este de mulți ani una dintre cele mai importante în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor LPP. În doar doi ani și jumătate, numărul magazinelor marca LPP din această țară s-a dublat – de la 59 la sfârșitul anului 2019, la 118 la mijlocul anului 2022. Ținând cont de acest lucru, decizia de a închiria o nouă facilitate de depozitare în România, care să deservească rețeaua de vânzări LPP, a fost una evidentă”, a subliniat Sebastian Sołtys, vicepreședinte LPP Logistics.

Cu ocazia construirii primului centru de distribuție din străinătate al Grupului, LPP a decis să facă și o schimbare semnificativă în ceea ce privește traseul de livrare a mărfurilor din fabrici. Până acum, se baza în principal pe transportul maritim și pe potențialul porturilor poloneze. Toate mărfurile erau direcționate către Polonia, unde funcționează cele două centre de distribuție. De acolo, marfa pleca către magazinele din întreaga lume și către depozitele de aprovizionare. “Amplasarea centrului în sudul Europei ne oferă oportunitatea de a profita de infrastructura celui mai mare port din România, Constanța, și de a reduce astfel semnificativ costurile și timpii de livrare în sudul Europei, prin reducerea distanțelor dintre magazine și centrul de distribuție”, a explicat Sebastian Sołtys.

Așa cum a anticipat investitorul, centrul va fi funcțional la sfârșitul acestui an. Facilitatea va permite depozitarea a aproximativ 35 de milioane de articole de îmbrăcăminte și accesorii și expedierea a 3,7 milioane de articole pe săptămână.