În cel mai recent raport publicat pe Bursa București de Unirea Shopping Center, rezultă că firma care administrează centrul comercial din inima capitalei și pe cel din Brașov a înregistrat în primul semestru al anului un profit de 7,1 milioane lei și o cifră de afaceri netă de 30 milioane lei.

Cheltuielile de exploatare au avut o valoare de 21,1 milioane lei, similare celor de la finele anului 2019. Potrivit raportului, ambele centre comerciale au fost închise în perioada 16.03 – 15.06.2020 din cauza situației de urgență, și s-a constatat o scădere a traficului de vizitatori după redeschiderea din iunie în ambele malluri.

„Unele magazine nu s-au deschis deloc sau în unele cazuri, locatarii au renunțat la prelungirea contractelor de închiriere. Scăderea vânzărilor a dus la întârzieri importante ale plății chiriilor și cheltuielilor comune, ceea ce a avut ca și consecință creșterea exponențială a acțiunilor legale de recuperare a debitelor scadente,” se precizează în raport.

Pentru a diminua efectele negative, Consiliul de Administrație al Unirea Shopping Center a luat câteva măsuri printre care reducerea la jumătate a indemnizației membrilor pe perioada aprilie-noiembrie 2020 (la 5.000 euro pentru președinte, respectiv 1.000 euro pentru restul membrilor), disponibilizări de personal, renegocierea condițiilor contractuale cu toți furnizorii și alegerea unui nou furnizor de energie electrică, acordarea de reduceri de chirie pentru retaileri și altele.

Unirea Shopping Center este controlată în proporţie de 80,3% de The Nova Group Investments Romania SA, aparținând familiei Adamescu.