Primark lansează prima sa gamă de produse concepute și realizate în așa fel încât să poată fi revalorificate sau reciclate. De la jumătatea lunii aprilie, clienții pot cumpăra noua colecție de produse circulare, de 35 de piese, concepută și realizată pentru a fi purtată mai mult timp, contribuind astfel la reducerea risipei din modă.

Colecția, care este o premieră pentru Primark, include articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii, și cuprinde forme, modele și culori care pot fi combinate și asortate cu piesele de bază din propria garderobă. 

Prețurile variază de la 22 lei la 125 lei, iar fiecare piesă din colecție a fost proiectată și fabricată în așa fel încât să poată fi revalorificată sau reciclată, cu accent pe trei elemente cheie:

  • Materiale din surse mai sustenabile: hainele din colecție au în compoziție cel puțin 95% bumbac din Programul Primark pentru bumbac sustenabil, care îi îndrumă pe cultivatorii de bumbac să utilizeze mai puțină apă, îngrășăminte chimice și pesticide, obținând astfel un profit mai mare. Restul de 5% este alcătuit din elemente decorative, ornamente sau nasturi care, acolo unde este posibil, au fost concepute pentru a fi detașabile sau reciclabile. 
  • Durabilitate: totul are un ciclu de viață, chiar și hainele. Această nouă colecție a fost testată pentru o durabilitate sporită, în conformitate cu noul standard de rezistență sporită la spălare al Primark.
  • Reciclabilitate: fiecare piesă este concepută pentru a fi reciclată la sfârșitul ciclului său de viață. Acest lucru înseamnă că, acolo unde este posibil, elementele decorative și nasturii pot fi îndepărtați, astfel încât articolele să poată fi mai ușor de reutilizat sau reciclat, fie în fibre noi, fie în produse noi. Clienții își pot lăsa hainele uzate la punctul local de donare a textilelor, care este disponibil în prezent în magazinele Primark din anumite piețe. 

În paralel cu această gamă, Primark a publicat noul său standard de produse circulare, un cadru pentru modul în care intenționează să proiecteze produsele acum și în viitor. Acesta va fi folosit de echipele de produse Primark și de furnizorii săi pentru a susține ambiția Primark ca hainele realizate să fie purtate cât mai mult timp posibil și apoi reciclate la sfârșitul ciclului de viață. Acesta va fi actualizat anual pentru a reflecta progresele înregistrate de Primark în acest domeniu.