Piața online germană este una dintre cele mai mari din lume. De acolo au pornit retaileri precum Zalando, care a generat vânzări de 8 miliarde de euro anul trecut.

Piața online germană este printre cele mai mari din lume. În jur de 75% dintre companii lucrează în principal prin intermediul comerțului online.

Companiile care doresc să intre pe marketplace-urile online de pe piața germană trebuie să se gândească la localizare, taxe, transport, logistică, bariere de limbă, curs valutar și o mentalitate diferită de shopping.

Una dintre businessurile care oferă servicii de integrare și management al brandurilor pe platforme precum Zalando, OTTO, About You, dar și pe alte 45 de marketplace-uri europene este Heyconnect.de.

De asemenea, compania oferă și creare de conținut în armonie cu specificațiile diferitelor platforme, dar și logistică și marketing.

În prezent, compania germană oferă peste 100.000 de produse aparținând a peste 200 de branduri precum Lloyd, Cox, Cinque, Colmar, Mephisto și Hugo Boss Home. Pe lângă industria modei, firma deservește și sectorul de home & living, cosmetice și, mai recent, electronice.

Cele mai mari marketplace-uri din Germania sunt: real.de, amazon.de, OTTO.de, yatego.com, etsy.com, booking.com, zalando.com, eBay.com, eBay Kleinzeigen (pentru produse second-hand), urmate de rețelele sociale (Instagram, Facebook și Pinterest), care oferă posibilitatea de vânzare.