Următoarea ediție a ITMA, care va avea loc la Milano, între 8 și 14 iunie 2023, ne va arăta atât prezentul industriei cât și viitorul acesteia.

Încă ne este greu să evaluăm impactul Industriei 4.0 și al digitalizării întregului lanț de aprovizionare cu textile și îmbrăcăminte asupra industriei. Dar târgurile internaționale de profil ne oferă posibilitatea de a înțelege dinamica acestor schimbări. Iar ITMA este târgul care oferă o fotografie fidelă a momentului în care ne aflăm.

La ultima ediție ITMA, din Barcelona 2019, de exemplu, firma Vandewiele a prezentat 10 sisteme jacquard avansate Bonas care conțin 128.000 de senzori micro-selector combinați. Odată cu această creștere a senzorilor, dispozitivelor de acţionare digitale și a mașinilor conectate prin date, devin posibile lucruri noi. Jacquard-urile sunt acum conduse de unități inteligente montate direct pe mașini de țesut, eliminând nevoia de cutii de viteze. Cu ajutorul rastelului pentru bobine inteligent se asigură flexibilitatea totală indiferent de compoziția firelor de bătătură și urzeală, materie primă și finețe, acestea devenind standard. Prelucrarea firelor dificile în bătătură și a firelor simple în urzeală, de exemplu, permite mașinilor să funcționeze la viteză maximă, fără ruperi ale urzelii sau probleme de tensiune ale acestora, iar controlul individual al firelor de urzeală dă frâu liber creativității.

Unele dintre posibilitățile digitalizării pot fi demonstrate cu ușurință, de exemplu prin capacitatea de a scana orice imagine într-un astfel de sistem și de a o realiza ca țesătură – cu fiecare pixel adaptat la plasarea cu precizie a urzelii și bătăturii – în câteva minute, dar e mult mai mult decât atât.

Cercetare, dezvoltare și producție în același loc

Referindu-se la următoarea editie ITMA 2023, dl. Stijn Pauwels directorul Symatex (Asociația producătorilor de mașini textile din Belgia),  spune:

„Digitalizarea conduce atât la dezvoltarea de noi tehnologii, cât și la îmbunătățirea continuă a performanțelor pentru constructorii de mașini din Belgia. Deoarece datele pot veni de oriunde, un punct forte pentru aceste companii este să aibă atât cercetare și dezvoltare, cât și producție în aceleași locații. A avea pe cei implicați în cercetare aproape de fabricile de asamblare a mașinilor poate face o mare diferență, deoarece pe măsură ce mașinile devin din ce în ce mai personalizate în    de producție. La sediul clientului mașinile de producție inteligente activate digital pot fi conectate între ele și pot face posibile o mulțime de funcții noi, inclusiv monitorizarea în timp real, corectarea pe baza datelor din arhivă și adaptarea instantanee în timp real, ceea ce cu cele mai recente tipuri de mașini de țesut belgiene, care funcționează la cele mai mari viteze posibile până în prezent, sunt o necesitate. Mai mult decât orice, digitalizarea se referă la creșterea fluxului optim al întregii fabrici și, din ce în ce mai mult, a rețelelor de fabrici care funcționează sincronizat în întreaga lume.”

Cu toate acestea, țesutul nu este niciodată doar o chestiune de numere, parametri și setări, ci se bazează și pe intuiția, experiența și instinctului unui specialist țesător, care este capabil să simtă observe când ceva nu este în regulă sau o mașină nu este sincronizată și când setările trebuie ajustate fin.

Această intuiție este cea pe care, spre exemplu, firma Picanol a digitalizat-o acum cu cea mai recentă platformă PicConnect, care oferă o gamă largă de caracteristici, de la Iot industrial la aplicații legate de servicii, precum și funcționalități noi, cum ar fi:

– aplicații pentru energie și monitorizarea producției

– setarea digitalizată a cursei graiferului

– monitorizarea benzii graiferului

– masurarea rostului în timpul țeserii

– controlul climatizării.

PicConnect permite crearea unei biblioteci de setări ale mașinii și atunci când mașinile sunt conectate, setările pot fi trimise cu ușurință către și de la o platformă.

Este foarte important ca toate mașinile să folosească setările optime, iar setările pot fi vizualizate cu ușurință pentru a avea o imagine de ansamblu procesului de producție și apoi editate, pentru a regla în continuare parametrii și a ajunge la performanță. O caracteristică suplimentară este capacitatea de a compara setările a două mașini diferite sau de a compara setările reale ale unei mașini cu un fișier de referință. Acest lucru evidențiază diferențele dintre cele două mașini, iar setările pot fi utilizate în orice alt fișier. După ce setările au fost modificate sau copiate, toate mașinile dintr-o fabrică de țesut pot fi optimizate cu doar câteva clicuri.

Mai multe despre ITMA: https://itma.com/