Cu o creștere a randamentelor totale în ultimii cinci ani de aproximativ 242% și cu venituri în primul trimestru din 2023 în creștere cu 16,8%, acțiunile LVMH stabilesc un nou record, devenind a unsprezecea companie din lume după capitalizare și prima companie europeană care depășește pragul de 500 de miliarde de dolari. 

Potrivit unei analize de piață realizate de Gabriel Debach, market analist la eToro, conglomeratul francez este încă departe de mamuții americani, Apple conducând clasamentul cu cele 2.600 de miliarde de dolari, dar prezentând un raport P/E (pret/ câștiguri) similar estimat în viitor, ambele în jurul valorii de 26x (26,7x pentru Apple și 26,6x pentru LVMH). Prin urmare, investitorii se pot aștepta în continuare la o creștere din partea gigantului francez.

Valoarea actuală a acțiunilor LVMH înseamnă că Arnault Bernard este acum cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului Forbes, cu active de aproximativ 243 de miliarde de dolari, urmat de proprietarul Tesla Elon Musk (175 de miliarde de dolari) și Jeff Bezos de la Amazon (130 de miliarde de dolari). Industria de fashion depășește astfel tehnologia americană, evidențiind o reziliență mai mare în fața temerilor inflaționiste și chiar a încetinirii economice.

Diversificarea geografică joacă de asemenea în favoarea gigantului luxului, acesta beneficiind de redeschiderea Chinei, precum și de cererea mai mare din Japonia, astfel încât piața europeană și cea americană reprezintă împreună doar puțin sub jumătate din cifra de afaceri totală (aproximativ 49,3%). Redeschiderea Chinei este așteptată de conducere să ofere cele mai mari perspective, cu un impuls de două cifre în primul trimestru, ceea ce este de bun augur pentru performanțele de peste an.

Grupul include branduri precum Tiffany & Co., Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loewe, Loro Piana, Kenzo, Celine, Sephora, Princess Yachts, TAG Heuer și Bulgari.