Retailerul de modă value Primark a anunțat astăzi data deschiderii celui de-al doilea magazin din România. Acesta va fi situat în AFI Cotroceni din București și se va deschide pentru clienți marți, 20 iunie, la ora 10.00. 

Inaugurarea vine la doar șase luni de la intrarea mărcii în România cu primul său magazin din centrul comercial ParkLake și se înscrie în proiectul de extindere a brandului Primark în Europa Centrală și de Est, dar și pe alte piețe-cheie: Polonia, Republica Cehă, Slovenia și în curând Slovacia, unde urmează să se lanseze. 

Noul magazin va crea peste 250 de locuri de muncă pentru economia locală din București, iar o serie de locuri de muncă cu jumătate sau normă întreagă sunt încă disponibile, inclusiv posturi de asistent retail la Primark, dar şi posturi de conducere. Primark a numit-o pe Cătălina Gnevnoi în funcția de manager al magazinului din AFI Cotroceni. 

Magazinul din AFI Cotroceni se va întinde pe o suprafață de 3.200 mp, la primul etaj al centrului comercial. Pe lângă colecțiile de vară disponibile la inaugurare, va fi prezentă și eticheta Primark Cares. 

Europa Centrală și de Est (ECE) este o zonă de creștere importantă pentru Primark. Retailerul are în prezent un magazin în România și Slovenia, două magazine în Republica Cehă și patru magazine în Polonia, urmând să deschidă alte două magazine în Polonia în acest an, în Magnolia Park, Wrocław și în Manufaktura, Łódź. Planurile de expansiune ale Primark vor duce, de asemenea, la lansarea primului său magazin în Slovacia, pe 25 mai, și în Ungaria, anul viitor, amprenta sa totală în ECE la ajungând astfel la 13 magazine pe șase piețe.