Retailerul online de modă Fashion Days, parte din grupul eMAG, estimează că va avea comenzi în valoare 70 milioane de lei (fără TVA) în prima zi a campaniei de Black Friday din România.

În Bulgaria şi Ungaria, valoarea cumulată a comenzilor ar putea ajunge la circa 100 de milioane lei, informează compania. Evenimentul de shopping Black Friday va fi organizat de Fashion Days în perioada 6-12 noiembrie, valoarea stocului de produse situându-se la 280 milioane lei, în creştere cu 4% faţă de 2022.

„Vom avea peste 2 milioane de articole care vor avea reduceri de Black Friday. Per total, estimăm că vom avea o creştere de 20% a veniturilor în perioada de Black Friday versus aceeaşi perioadă din 2022”, a spus Robert Berza, directorul general al Fashion Days.

Potrivit acestuia, valoarea medie a coşului de cumpărături în perioada reducerilor de Black Friday se va apropia de 500 de lei, faţă de 460 de lei anul trecut.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Kantar*, 26,6% dintre românii care intenționează să facă cumpărături de Black Friday iau în considerare să cumpere articole vestimentare, marcând astfel o creștere semnificativă statistic față de anul anterior (+4,2%), când acest procent era de 22,4%. 

Aceste cifre reprezintă un maxim istoric pentru această categorie, plasând piesele vestimentare în topul celor mai căutate produse în timpul Black Friday. 

De asemenea, încălțămintea rămâne o categorie de interes, cu 12,3% dintre potențialii cumpărători de Black Friday care iau în considerare să achiziționeze astfel de produse în timpul evenimentului, față de 9,9% anul trecut. Astfel, și această categorie ajunge la cel mai înalt nivel de considerare înregistrat până acum.