LPP Logistics a deschis în România primul său centru extern de distribuție, la doar un an de la demararea construcției. Depozitul va aproviziona magazinele brandurilor LPP și Centrul de Fulfillment din România dedicat gestionării comenzilor online din regiune. Grupul polonez deține brandurile Reserved, Cropp, House, Mohito și Sinsay.

Soluțiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în același timp și să expedieze până la 6 milioane de articole pe săptămână către piețele din România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Macedonia, Serbia sau Grecia.

Noul centru de distribuție, situat în CTPark Bucharest West, lângă București, este al doilea depozit administrat de compania din Gdańsk în România și al optulea din întregul portofoliu al grupului. 

În prezent, suprafața totală de depozitare a LPP Logistics se apropie de 0,5 milioane de metri pătrați. Construcția centrului a fost demarată în ianuarie 2023, iar la începutul lunii decembrie compania a început aprovizionarea unității și primele operațiuni logistice. Noul depozit este dedicat aprovizionării unui grup de piețe sudice – România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Croația, Serbia și Grecia, precum și Macedonia de Nord. 

„La sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al anului financiar 2023/24, portofoliul brandurilor LPP din această regiune va include deja peste 500 de magazine, iar planurile companiei sunt de a continua expansiunea în anii următori în țări precum România sau Grecia”, indică Sebastian Soltys, Președintele LPP Logistics.

Centrul este, de asemenea, conceput să susțină livrările către Centrul de Fulfillment din România și să acționeze ca un hub cross dock pentru o parte din livrările din Polonia. 

Datorită locației sale strategice, depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanța de la Marea Neagră, și asigură condiții pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieței ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite grupului să primească comenzi direct de la furnizori din Asia.