Producătorul italian MGM a semnat un acord pentru preluarea grupului Rekord SRL, cu fabrici în Alba Iulia și cu o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de euro în 2021, în creștere de 82% față de 2020. 

Rekord este unul dintre cei mai mari producători europeni de încălțăminte tehnică, de sport și pentru drumeții, potrivit infomațiilor News Italy 24. Noul grup care s-a născut din integrarea Mgm și Rekord – din care familia Foglio-Congiu va deține majoritatea – își propune să devină principalul centru de producție european pe segmentul de încălțăminte tehnică outdoor și se așteaptă să închidă anul 2022 cu o cifră de afaceri agregată de aproximativ 90 de milioane de euro, o creștere puternică față de 2021.

Operațiunea s-a realizat printr-o majorare de capital susținută de Clessidra Capital Credit și co-investitorii Sip, Smart Capital și Brixia Finanziaria, cu emiterea unui împrumut obligațional subscris de Clessidra Capital Credit, Banca Ifis, Anthilia Capital Partners și societatea financiară. Veneto Sviluppo.

Fondat în 1994 de antreprenorul italian Alcide Giacometti, Rekord produce încălțăminte high-end pentru mari branduri internaționale, precum Dolomite, Mammut, Scott și Garmont, având trei unități de producție la Alba-Iulia și aproximativ 700 de angajați. MGM, cu sediul în Vedelago, nord-estul Italiei, este deținută de familia Foglio/Congiu, activă pe piața încălțămintei tehnice de exterior de patru generații. MGM produce patine cu rotile și încălțăminte sport pentru branduri ca Fila Skates, Kayland și Brixia.