În februarie ne înnoim “casa” cu textile de interior inteligente și atractive. Am dat o fugă până la Heimtextil, cel mai mare târg dedicat textilelor de interior și am adus vești bune despre expozanții din România, care anul acesta s-au prezentat excelent. Am aflat poveștile unor branduri românești tinere precum Half Drop, inițiat de o arhitectă care a locuit în China timp de cinci ani și s-a întors acasă pusă pe treabă, sau The Loop Lab, proiectul inițiat de Corina Por la Satu Mare, unde face tricotaje pentru casă cu ajutorul unor creatoare din Olanda.

Tot în acest număr stăm de vorbă despre munca etică în Africa cu Laura Chaplin, nepoata marelui actor, care este creatoare de modă, pictor și de curând ambasadoarea organizației Cotton made in Africa (CmiA), o inițiativă de sprijinire a bumbacului durabil. CmiA a ajutat în ultimii ani peste 800.000 de cultivatori de bumbac din țările Africii Subsahariene și încearcă să creeze o punte de legătură între fermieri și clienții finali, oferindu-i bumbacului o valoare umană.

Aflăm de la Drapilux despre țesături Made in Germany care împrospătează aerul și de la Forster Rohner, furnizor de servicii de broderie cu sucursală în România, despre țesături care luminează.

Rubrica de Insolvențe continuă cu câteva exemple, dar în acest număr oferim și soluții. Pe piața asigurărilor din România au apărut companii precum Lion Broker, care acoperă plaja creanțelor comerciale și le oferă companiilor din producție o soluție pentru a se proteja împotriva riscurilor neîncasării facturilor.

Februarie este și luna în care podiumurile de modă încep să se încingă, cu primele prezentări ale colecțiilor pentru bărbați. Toată lumea pariază pe un stil utilitar, protestatar, dar italienii aleg o cale de mijloc: nu îi lasă inima să renunțe la tradiția sartorială clasică.