Prada și UNESCO sunt parteneri în cadrul unei campanii internaționale menite să crească gradul de conștientizare a problematicii oceanului planetar și a resurselor sale. Campania vizează studenții și consumatorii tineri și promovează consumul sustenabil prin educarea noii generații cu scopul de a adopta un comportament responsabil și echilibrat, se arată într-un comunicat de presă al producătorului italian.

Profesori de liceu din Berlin, Mexico City, Johannesburg, Lisabona, Londra, Milano, New York, Paris, Shanghai și Venețis vor participa la o serie de seminare online pentru a concepe un modul educațional dedicat sustenabilității format din patru cursuri. Participanții vor discuta importanța oceanului, problemele poluării marine și gradul de implicare a industriei modei în producția sustenabilă.

Cursul final îi va încuraja pe studenți să creeze campanii care să crească gradul de conștientizare a problemei protejării oceanului. Un juriu internațional, format din reprezentați ai Prada, UNESCO ș.a. va decide în luna mai 2020 campania câștigătoare.

Proiectul a fost anunțat imediat după lansarea, de către Prada, a colecției sale Re-Nylon, care propune genți de nylon reutilizate. O parte din veniturile generate de vânzările colecției va fi donată către Comisia Interguvernamentală de Oceanografie a UNESCO, care la rândul ei va finanța campania.

Lorenzo Bertelli, coordonatorul departamentului de marketing al grupului Prada, declara că „parteneriatul cu UNESCO merge pe această cale (a promovării educației și culturii sustenabilității) și devine un canal direct de comunicare cu studenții din întreaga lume.”

Problematica conservării mediului și a sustenabilității a devenit subiect de interes pentru domeniul textile și confecții, a doua industrie poluatoare la nivel mondial. Anul trecut, organizația Global Fashion Agenda a lansat CEO Agenda 2019, prin care făcea un apel la liderii globali ai industriei modei pentru a se implica în eforturile de promovare a sustenabilității pe întreg lanțul valoric. La inițiativă au aderat, printre alții, producători precum H&M, Asos, Kering sau Nike.