S-a încheiat reconstrucţia celebrului Magazin Bucureşti, cu o istorie de 90 de ani. Potrivit informațiilor oferite de investitorii olandezi, în renovarea magazinului s-au investit peste 6,5 milioane de euro.

Spațiul a fost abandonat după Revoluție, pentru ca în 2010 să fie restituit moștenitorilor. Aceștia l-au vândut unor investitori olandezi, Gerard Heinen şi Baakman Johannes Jozefus Maria, care au anunțat că în clădire vor funcționa în curând magazine, spații de birou și HoReCa.

„La 90 de ani de la inaugurare, Magazinul Bucureşti renaşte în acelaşi spaţiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale. Clădirea păstrează faţada de altădată şi reintroduce elemente emblematice ale arhitecturii iniţiale, modernizate pentru a se potrivi noului design, printre care copertina de la parter, axul central din sticlă la faţada principală şi vitrinele cu sticlă curbă, unice la vremea construcţiei. Totodată, noul magazin poartă încă urmele istoriei sale bogate, având integrate elemente originale recuperate parţial în timpul demolărilor, cum sunt pişcoturile de pardoseală, diferite elemente metalice ornamentale de la vitrinele curbe şi elemente de marmură”, a spus Radu Moldoveanu, reprezentantul proprietarilor Magazinului Bucureşti în România.

Clădirea are o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 3.150 mp.