Brandul italian de modă Stefanel, cu o tradiție de peste 60 de ani, se pregătește să revină în peisajul modei românești prin intermediul companiei Unic Brands. 

Noul magazin care se va deschide sâmbătă, 14 octombrie, în Băneasa Shopping City, la parter, va ocupa o suprafață de 100 mp, a anunțat compania.

„Suntem extrem de bucuroși să anunțăm reintrarea Stefanel în România prin deschiderea unui concept nou de magazin Unic Brands. Acest moment marchează o etapă importantă în dezvoltarea noastră și reflectă angajamentul nostru de a aduce branduri iconice și inovatoare pe piața românească.”, au precizat reprezentanții Unic Brands.

Istoria brandului începe în 1959, când a fost fondat de Carlo Stefanel, iar piesele cele mai reprezentative au fost dintotdeauna tricotajele. 

În anul 2021, afacerea a fost preluată de către OVS, un retailer italian aflat sub controlul Italian Tamburi Investments Partners. OVS a preluat nu doar afacerea Stefanel, ci și 100 dintre foștii săi angajați, arhivele mărcii și 30 de magazine monobrand din Italia. 

Compania Unic Brands, înființată în 2009, deține dreptul exclusiv de a opera magazinele monobrand Guess și Liu Jo pe teritoriul României. Magazinele Guess sunt deschise în București (Băneasa Mall, Promenada Mall, Mega Mall și Fashion House Outlet), Constanța (City Park), Cluj Napoca (Iulius Mall), Timișoara (Iulius Mall), Iași (Palas Mall), Sibiu (Mall Promenada) și Brașov (Afi Palace). Magazinele Liu Jo sunt deschise în București (Băneasa Shopping City, Fashion House Outlet Militari), Iași (Palas Mall), Timișoara (Iulius Mall) și Cluj (Iulius Mall).