Ikea România a anunțat că se alătură proiectului de amenajare a unităţii de suport medical pentru cazurile de coronavirus noncritice, demarat de Auchan şi Leroy Merlin.

Retailerul suedez va investi peste 85.000 euro pentru a asigura echiparea completă a acestei unități-suport cu 350 de paturi, saltele, cearceafuri, pilote, perne, bucătăria pentru personalul medical, dar şi o serie de produse de mic mobilier. Livrările au început în cursul acestei săptămâni.

„Mulţumim Auchan pentru această nobilă iniţiativă şi pentru oportunitatea de a-i ajuta pe cei direct afectaţi – pentru noi este un privilegiu să le putem îmbunătăţi viaţa şi să îi susţinem în ceea ce sperăm să fie o recuperare cât mai rapidă. Vom continua să punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem”, a spus Violeta Neniţă, market manager Ikea România într-un comunicat de presă.

Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au demarat pe 2 aprilie un proiect de organizare a unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.

Spațiul de 7.500 mp a fost pus la dispoziție de cei doi retaileri și este amplasat în Bucureştii Noi, iar proiectul a beneficiat și de sprijinul altor companii private.

credit foto – Auchan