Primul retailer străin intrat direct în România, Stefanel, renunță la magazinele de la noi și se retrage de pe piața românească. Decizia vine pe fondul unei perioade dificile pentru grupul italian, care a intrat în insolvență și sub administrare judiciară în septembrie 2019 și a fost scos la vânzare. Stefanel acumulase datorii de cca 170 milioane euro în ultimii zece ani și pierduse constant teren în fața concurenței venite în principal de la grupul Inditex.

Brandul Stefanel a fost cumpărat la începutul anului contra sumei de 3,2 milioane de euro de către OVS, un retailer integrat italian care deține brandul de articole pentru casă Croff și brandul value UPIM.

OVS a anunțat încă de la preluare planuri de restrângere pentru Stefanel, declarând că va închide o parte din cele 400 de unități rămase. România a fost inclusă, și ea, pe lista de restructurare – vor fi afectați circa 50 de angajați ai Stefanel și vor fi închise 12 magazine.

Grupul Stefanel a fost fondat ca afacere de familie în 1959 și s-a extins în anii 1980 și în afara Italiei. În România, Stefanel era prezent din 1991 și a reprezentat în anii 1990 imaginea modei italiene la noi.

Foto: Concept Store Stefanel, Piața Romană, București