În Iordania există doar doi producători de articole medicale, unul dintre ei este compania Arabella, care de curând a început să fabrice măști și combinezoane de protecție pentru populație.

Compania a beneficiat în 2017 de sprijinul BERD și al Uniunii Europene pentru a-și îmbunătăți performanțele IT, ca și capacitatea de planificare și cea financiară. Firma și-a crescut exporturile și profitul în ultimii trei ani, iar printre produsele livrate se numără halate chirurgicale sterile de unică folosință, seturi pentru sala de operație și altele.

În prezent, compania produce măști și combinezoane la cererea Ministerului sănătății din această țară. Iordania importa în trecut 500.000 de măști medicale pe an, dar din ianuarie anul acesta, Arabella a achiziționat un utilaj automat de fabricare a măștilor cu capacitate de 100.000 bucăți pe zi. Toate produsele sunt destinate pieței locale.

Înaintea lunii martie, compania avea 80 de angajați, dar pentru a face față comenzilor, personalul s-a mărit cu încă 20 de persoane care lucrează în două schimburi. Măștile sunt certificate de guvernul iordanian și au componente care garantează protecția împotriva virusului Covid-19.

Sursa: BERD