Retailerul de articole sportive Hervis Sport a câștigat în instanță, la Cluj, procesul privind amânarea plății chiriei către mall-ul Polus Center până la soluționarea dosarului de fond. Hervis a apelat la această măsură deoarece nu era acoperit de ajutorul statului în relația cu mallurile, nefiind încadrat în categoria IMM-urilor.

Hervis Sport a solicitat proprietarilor mallului „amânarea obligaţiei de plată pentru 70% din chiria lunii mai, 70% din taxa de servicii aferentă lunii mai, precum şi a obligaţiei de plată a taxei de marketing aferente lunii mai în întregime până la soluţionarea în primă instanţă a fondului cauzei care face obiectul dosarului (…).”

Retailerul a fost reprezentat în proces de casa de avocatură Stratulat Albulescu, care va face apeluri și pentru celelalte magazine din țară.

Plata chiriilor din centrele comerciale, în perioada stării de urgență, a generat discuții între chiriași și proprietarii mallurilor. Cum una dintre părțile implicate nu au dorit să facă niciun compromis, s-a ajuns la soluționarea în instanță.

Hervis a redeschis trei dintre magazinele sale din București, precum și pe cele din Baia Mare, Bistrița, Brașov, Oradea, Roman, Slobozia, Sibiu și Zalău.