Lectra a anunțat că va achiziționa întregul capital și drepturile de vot ale Gerber Technology din SUA, întărindu-și astfel poziția în industria soluțiilor inteligente 4.0. Lectra ar urma să achiziționeze toate acțiunile restante ale Gerber Technology pentru o plată în avans de 175 de milioane de euro – plus 5 milioane de acțiuni Lectra recent emise către AIPCF VI LG Funding, un afiliat al American Industrial Partners, care este acționarul unic al Gerber Technology. Acestea ar reprezenta o sumă totală de aproximativ 300 de milioane de euro, pe baza prețului de închidere al acțiunilor Lectra, în 5 februarie 2021.

 

Veniturile Gerber Technology au fost de 165 de milioane de euro în 2020. La final, Daniel Harari va deține cca 14,6% din acțiunile Lectra, și AIPCF VI LG ar deține 13,3%.

Daniel Harari va continua să fie președinte și CEO al Lectra, în timp ce Mohit Uberoi, actualul CEO al Gerber Technology, va prelua poziția de consilier special al lui Daniel Harari până la finalul acestui an.

Lectra creează și dezvoltă soluții de software, echipamente, informații și servicii care ajută brandurile, producătorii sau retailerii din industriile modei, automobilelor și mobilei.

Potrivit unui comunicat emis de Lectra, „decizia achiziției ar avea loc într-un un moment oportun atât pentru companii, cât și pentru clienții acestora. Climatul economic incert actual și provocările fără precedent cu care se confruntă companiile de fashion, automobile și mobilă din cauza pandemiei COVID-19 fac mai importante ca oricând transformarea, digitalizarea și optimizarea operațiunilor lor.”

Alianța strategică dintre Gerber Technology și Lectra va genera un parteneriat al tehnologiei avansate, capabil să satisfacă rapid nevoile în schimbare ale clienților și să ofere și mai multă valoare prin soluții integrate.

Împreună, cele două companii vor beneficia de o bază vastă de software de dezvoltare a produselor și soluții de tăiere automate, o prezență la nivel mondial și o listă lungă de clienți de prestigiu.  Integrarea tehnologiei celor două companii va oferi resursele necesare pentru a anticipa și aborda condițiile de piață în schimbare rapidă.

“Este o zi istorică pentru companiile noastre, cu oportunități imense de creștere pe viitor. Vom investi în inovare și capacități tehnologice care vor fi benefice industriei,” declară Daniel Harari, CEO al Lectra. “Ne bucurăm să întâmpinăm profesioniștii talentați ai grupului Gerber Technology în echipa Lectra. Prin unirea celor două echipe vom demonstra puterea angajaților noștri, iar împreună vom fi capabili să creștem și să ne extindem serviciile pentru a ajuta la transformarea digitală a clienților noștri.”

Dintre brandurile de fashion care folosesc soluțiile Gerber se numără Brooks Brothers, Ralph Lauren, Fruit of the Loom, adidas, în timp ce Lectra se mândrește cu mari case de modă precum Louis Vuitton, Hermes, dar și cu giganți ai retailului precum H&M.