În această seară are loc o misiune istorică – la ora 23.33 (ora României) NASA și SpaceX reiau lansările astronauților de pe pământ american, după o pauză de 10 ani în care acestea se făceau cu ajutorul rușilor.

Capsula Crew Dragon a fost concepută de compania lui Elon Musk și  va transporta doi astronauți, pe Bob Behnken şi Doug Hurley. Aceștia nu vor purta obișnuitele costume portocalii, cu care publicul se obișnuise până acum, ci niște costume de ultima generație, de culoare albă, realizate dintr-o singură bucată, care le vor permite purtătorilor să se miște mult mai lejer. În plus, sunt ușoare, funcționale și oferă protecție în cazul unei posibile depresurizări printr-un sistem de respirare de urgență și abilitatea de decompresiune dacă în cabină se pierde oxigen.

Iar dacă arată ca niște costume pentru filme de Hollywood este pentru că designerul care le-a gândit este Jose Fernandez, care se află în spatele unor producții celebre precum Wonder Woman, Wolverine și Captain America: Civil War.

Credit foto – SpaceX