Primark, retailerul irlandez de modă la prețuri mici, ar putea intra în România anul viitor. Informația a fost publicată de Ziarul Financiar și citează surse locale.

Potrivit ZF, gigantul retailer ar fi deja în discuții cu piața locală pentru deschiderea unor magazine. Primark și-a redus numărul furnizorilor cu care colaborează în România la opt fabrici din industria ușoară – Docara, Eurosam New Fashion, Gemcrest Style, Romanița, SC Ancuța Marian Daiana SNC, Pearl K&D, Tricotton și Uniconfex. Anul trecut, retailerul colabora cu 21 de furnizori români, dintre care doar cinci se mai regăsesc în prezent.

Primark a deschis recent primul său magazin de pe piața cehă și este prezent și în Slovenia și Polonia. Brandul se remarcă prin prețurile mici și varietatea mare a produselor. În general, alege spații mari, de până la 5.000 mp pentru a-și dispune oferta cât mai atractiv.


Noi intrări pe piața cehă: de la Primark la Balenciaga
281 de magazine Primark, redeschise până la 15 iunie


În cele șase luni care s-au încheiat în februarie 2021, vânzările brandului au scăzut cu 41%, însemnând o pierdere de circa 1,5 miliarde de lire sterline. Însă magazinele recuperează diferența după încheierea perioadei de lockdown din Marea Britanie.