Ministerul Sănătății a lansat vineri, pe 29 mai, un apel de organizare a unei licitații pentru achiziționarea a peste 90 de milioane de măști chirurgicale, cu un buget estimat între 151 și 193 de milioane de lei (fără TVA). Interesant este că data limită de depunere a dosarelor a expirat în mai puțin de trei zile lucrătoare, pe 3 iunie la ora 15.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, prețul estimat pe bucată este de 1,68 lei fără TVA, iar primele trei criterii de atribuire au fost prețul (40 puncte), termenul de livrare (30 puncte) și cantitatea ofertată (30 puncte).

După evaluarea ofertelor, companiile sunt invitate la etapa de negociere, informează Ministerul Sănătății. Până acum, compania Naguma Medical Supply, deținută de canadianul Michael Topolinski, cunoscut pentru afacerile sale din domeniul imobiliar, ar fi depus o oferta, după cum relatează publicația de business profit.ro.

Acesta ar fi oferit un preț de 0,99 lei plus TVA pentru o cantitate de 155 milioane de măști. În aceste condiții, producătorii locali au foarte puține șanse de reușită, iar termenul extrem de strâns de organizare a licitației dă impresia că jocurile erau deja făcute, iar câștigătorul licitației se cunoștea de la bun început.

Foto – Medline