Un producător sârb de echipamente de lucru, Trendtex, și-a îndreptat atenția către fabricarea de halate și echipamente de protecție a medicilor împotriva Covid-19. Fabrica își dublează capacitatea cu sprijinul BERD.

Trendtex lucra deja echipamente de lucru pentru companii globale precum Stihl, Karcher, Audi, Mercedes, MAN și Rolex, dar în contextul actual și-a recalibrat întreaga producție spre uniformele medicale și a investit în noi echipamente pentru a realiza inclusiv viziere.

Din totalul capacității de 3,5 milioane de uniforme medicale produse anual, 80% se vând în Germania, Danemarca, Franța, Italia și alte țări europene. Nu toate produsele se îndreaptă însă către export, iar Trendtex a donat mii de măști spitalelor din Serbia.

Acum, compania încearcă să-și dubleze capacitatea de producție cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare și al UE. S-a investit în noi echipamente și o hală de producție din vestul țării.

Fondată în 1996 cu doar câteva zeci de angajați Trendtex are azi peste 2.000 de muncitori în șapte fabrici din Serbia, Bosnia – Herzegovina și Albania.