Andrea Tincu a lansat colecția toamnă-iarnă 2020/2021, intitulată “Poveste din România”, alcatuită din piese versatile, care mizează pe formă și pe croiuri complexe, cu referințe din zona artei și cu mesaje estetice puternice. Această lansare marchează și o nouă abordare a brandului Andrea Tincu, în speță colecții capsulă, alcătuite dintr-un număr limitat de modele.

Colecția mizează pe reinterpretarea contemporană a simbolurilor și elementelor tradiționale, mesajul nefiind defel unul cu iz folcloric, ci mai degrabă actual, emancipat și în acord cu nevoia femeilor de a investi în haine care să poată fi purtate indiferent de sezon sau de an.

Elementele cu specific românesc sunt distilate de către Andreea Tincu și transformate în accente care reflectă o garderobă atemporală, fără vârsta, și cu o valoare intrinsecă inegabilă. De la pliseurile executate manual, cu forme noi, inversate și extrem de ingenioase, până la grafica stilizată cu flori de munte rare și elementele de broderie țesută realizate după modele vechi românești, fiecare piesă vestimentară din colecția “Poveste din România” încurajează purtătoarea să privească hainele dintr-o perspectivă inedită.

Vedeta noului sezon este rochia cămașă, realizată din mătase naturală imprimată cu flori românești de munte pictate manual de catre Andreea Tincu, și prevazută cu cordon în talie pentru a putea fi stilizată diferit (oversized sau ajustată pe corp) în funcție de ocazie sau dispozitie de moment.

Florile delicate și rare, multe dintre ele protejate prin lege, sunt transpuse digital pe mătase prețioasă, alcătuind atât imprimeurile bluzelor și rochiilor, cât și al eșarfelor luxury, care pot fi personalizate cu numele și inițialele dorite și care sunt prezentate în hârtie aurie de mătase și cutie premium. Iubitoarele de natură vor fi încântate să regăsească Floarea de Colț, declarată monument al naturii în 1933, Papucul Doamnei – specie protejata prin decret regal încă din 1938, fiind pe cale de dispariție în Europa, Garofița Piatra Craiului, Gențiana, Bujorul Românesc și Măcețul Sălbatic.

Un loc aparte in colectie este ocupat si de hainele de exterior, mai precis kimonourile din lână, construite după un model japonez combinat cu grafismul sumanelor bărbătești, și kimonourile din cașmir în amestec cu lână, cu detalii interesante la manșete și șlițuri laterale pentru un confort sporit în timpul purtării.

Piesele pot fi comandate la showroomul brandului din Iași, dar și online pe www.andreatincu.com.