În încercarea de a ține mai aproape de comunitatea sa, Prada a lansat o serie de filmări și imagini reprezentative, prin care să ilustreze ADN-ul grupului. Arhivele brandului joacă un rol fundamental, pentru că acolo prezentul devine o valoare fondatoare pentru viitoarele moșteniri.

Grupul a dedicat spații importante din cadrul sediilor pe care le deține la Milano și Valvigna unor arhive istorice, unde a depozitat mostre de îmbrăcăminte, încălțăminte și articole din piele. Este o adevărată comoară însumând peste un secol de cercetare și creativitate și reprezentând o sursă unică și inepuizabilă de inspirație și expresivitate.

Arhiva de îmbrăcăminte cuprinde 73.000 de piese aparținând grupului Prada, împărțite pe colecții și prezentări din timpul săptămânilor modei, plus alte 13.500 de piese de cercetare.

Arhiva conține totodată și cele mai iconice și semnificative articole din toate categoriile de produse, împărțite în funcție de marcă și sezon: tricotaje, tricouri, îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, îmbrăcăminte de exterior, fuste, pantaloni, cravate, accesorii și lenjerie de corp. Arhiva care conține piesele de podium include îmbrăcăminte pentru femei și bărbați Prada și îmbrăcăminte pentru femei Miu Miu, cu articole datând din 1990 și o selecție de piese create pentru proiecte artistice și cinematografice.

La sediul din Valvigna este găzduită arhiva istorică de încălțăminte a grupului Prada din 1986 încoace, cu o colecție de peste 63.000 de pantofi Prada, Miu Miu, Car Shoe și Church’s. Pantofii sunt arhivați după tip sau marcă în peste 270 de dulapuri glisante și sunt marcate cu un cod de bare care permite recuperarea tuturor informațiilor despre produs.

Arhiva de articole din piele cuprinde 53.000 de piese, inclusiv genți de mână, articole de voiaj și o gamă largă de accesorii, precum pălării, curele, mănuși, portofele, umbrele, eșarfe și bijuterii. Sunt și piese unicat, create pentru colaborări de film, cum ar fi Australia, regizat de Baz Luhrmann și The Great Gatsby și The Grand Budapest Hotel de Wes Anderson.

Sursa foto: Prada