Cel mai mare retailer de articole sport din Cehia, Sportisimo, este în proces de a-și asigura capacități de producție proprii, pentru a face față competiției cu Decathlon. Potrivit informațiilor publicate de Hospodářské noviny, compania a cumpărat acțiunile majoritare ale producătorului de lenjerie funcțională Klimatex, pentru a reuși să obțină avantaje competitive și prețuri mai mici.

Sportisimo s-a extins deja pe numeroase piețe est-europene, inclusiv în România, așa că în prezent urmărește să-și întărească poziția apelând la mărcile private din portofoliul său, ceea ce îi va da o mai mare libertate pentru dezvoltarea de produse.

Klimatex este un producător înființat acum 40 de ani în Cehia, cu experiență în producția de lenjerie funcțională și articole cu proprietăți speciale, pot fi folosite la practicarea diferitelor sporturi. Fabrica și-a menținut o parte din producție în Cehia.

Sportisimo are 27 de magazine în țara noastră, dintr-un total de 150 în Europa, plus un e-shop. Începând din 15 mai, retailerul a redeschis 20 dintre acestea, pe cele care aveau intrare direct la stradă.

Dintre brandurile pe care le comercializează se numără: Nike, adidas, Umbro, Russell Athletic, Puma, Reebok, Atomic, Fischer, Salomon, Blizzard, Head, Rossignol, Burton etc.