Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt disponibile oficial, la nivel naţional, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a anunţat instituţia.

Dintre acestea, 1.151 sunt destinate persoanelor cu studii superioare din domeniile ingineriei, construcții, agricultură, IT, medicină, în timp ce 3.813 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, tot din domeniile menționate mai sus, plus industria lemnului, ospitalității, farmacie și altele.
În ceea ce privește joburile destinate persoanelor care au studii profesionale, acestea se apropie de 5.000. Se caută sudori, muncitori în fabricile de confecții, tricotaje, șoferi, lăcătuși și alte meserii.


Muncitori plătiți sub salariul minim, în fabricile de confecții din Marea Britanie
Primark va plăti salariile muncitorilor din fabricile de confecții


Restul locurilor de muncă (6.028) sunt dedicate celor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale, iar aici găsim din nou cereri pentru muncitori necalificați în industria confecţiilor, ceea ce înseamnă că lucrurile încă se mișcă, există comenzi în piață, dar problema forței de muncă a rămas de actualitate și în perioada aceasta de relaxare după pandemie.