De-a lungul anului 2020, au existat multe organizații caritabile din întreaga lume care au făcut eforturi mari pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiași. Retailerul de echipamente de înot Speedo s-a îndreptat spre colaborarea cu Crucea Roșie, organizație cu o istorie de 150 de ani.

La începutul pandemiei de COVID-19 din China, compania a făcut donații Crucii Roșii pentru a susține eforturile medicilor, asistenților medicali și celor care lucrau în comunitățile Wuhan și Hubei.

În martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un Fond de răspuns COVID-19, care a coordonat efortul global de prevenire, detectare și reacție la pandemie. Brandul Ellesse, care face parte din grupul britanic Pentland, a organizat un concurs de design de tricouri cu scop caritabil, iar modelele câștigătoare au fost vândute prin intermediul ellesse.com și toate veniturile au fost donate Fondului OMS.

Totodată, grupul a sprijinit munca personalului medical din cadrul Medicins Sans Frontiers, care se îndreaptă spre zone în care populația nu are acces la servicii de sănătate.

În plus, Speedo a apelat la unul dintre principalii săi furnizori din Portugalia pentru a confecționa măști de protecție pentru public și personalul medical, ca și viziere și ochelari de protecție.