Uniunea Europeană reprezintă cea mai mare piață pentru industria modei și a textilelor din Marea Britanie, așadar un Brexit fără acord ar fi cauzat mari daune ambelor părți. Euratex estimează că în jur de 100.000 de slujbe ar fi dispărut din acest domeniu, în cazul unui „no deal”.

Acordul ar trebui să ajute la menținerea celor 7,4 miliarde de lire sterline reprezentând modă și textile pe care Marea Britanie le vinde UE în fiecare an, precum și să contribuie la asigurarea viitorului a mii de locuri de muncă și a sutelor de companii din domeniu.

Cu toate acestea, deși acordul este binevenit și oferă o anumită claritate, companiile britanice trebuie să facă față unui mediu comercial diferit cu UE, chiar și cu acest acord.

UKFT îndeamnă guvernul britanic să ajute activ sectorul să facă față provocărilor cu care se vor confrunta în viitorul imediat și să investească în viitorul pe termen lung al industriei din Marea Britanie.

Nigel Lugg, președintele UKFT, a declarat: „Sunt încântat că a fost convenit un acord. Deși trebuie să vedem detaliile înțelegerii pentru a înțelege pe deplin implicațiile, UKFT va colabora cu membrii săi pentru a ajuta industria să își mențină și să crească exporturile către UE și restul lumii. ”

Foto: Abraham Moon & Sons, producător britanic de țesături din lână