În condițiile în care fabricile de textile din țară se plâng de lipsa acută de personal, producătorul de tapițerii auto Adient Trim din Ploiești a anunțat că a angajat 15 absolvenți ai clasei înființate în anul 2020, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Anghel Saligny. 

Potrivit lui Carmen Bărbulescu, Director de Resurse Umane la Adient Trim, aceștia au obținut calificări de “Confecționer produse textile” și “Mecanic utilaje și instalații în industrie”.

Colaborarea dintre fabrică și Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiești a început în 2018, când tinerii care finalizaseră învățământul gimnazial s-au înscris în prima clasă în sistem dual. În 2020, a fost inaugurată o nouă clasă, ce oferă de această dată două calificări – Confecționer produse textile și Mecanic utilaje și instalații în industrie. 

Compania a decis să continue să lanseze și cea de-a treia clasă de învățământ dual în 2022. Pe lângă bursa profesională acordată de stat, elevii primesc, în cadrul stagiilor de practică, și o susținere financiară acordată de Adient, iar la final beneficiază de un loc de muncă în cadrul companiei din Ploiești.

Adient este prezentă în România din anul 2000 și are peste 5.800 de angajați în cinci unități de producție: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Ploiești (tapițerii) și Pitești (tapițerii).