Grupul Kering, care deține case de modă renumite precum Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen și altele, s-a clasat între primele zece cele mai sustenabile companii din lume, și pe primul loc la categoria Retail de Modă și Accesorii în cadrul clasamentului realizat de Corporate Knights’ 2021 Global 100.

În total au fost analizate performanțele a 8.080 de companii din întreaga lume, iar Kering obține locul întâi la categoria fashion pentru al patrulea an consecutiv.

Indexul Corporate Knights’ Global 100 este considerat un reper în sustenabilitatea corporațiilor și se realizează în fiecare an. În 2021, au fost analizate performanțe precum managementul resurselor, al angajaților, financiar, performanța furnizorilor și investițiile.

Kering a obținut cel mai bun scor din industrie la categoriile ‘Environmental Performance’, ‘Clean Revenue’ și ‘Clean Investment’ din industria modei.

Săptămâna trecută, grupul Kering și Conservation International au lansat împreună „Fondul regenerativ pentru natură”, creat cu scopul de a transforma 1 milion de hectare de ferme și terenuri care produc materii prime pentru lanțurile de aprovizionare ale modei în agricultură regenerativă în următorii cinci ani.

Credit foto – Kering
Francois-Henri Pinault, președintele Kering, împreună cu soția sa – Salma Hayek și cu Jane Fonda)