Nausica Mircea, fondatoarea brandului Nausica Mode, a declarat la Interviurile lui Cristoiu că a sesizat încă de la finalul lui 2019 că lucrurile nu merg în direcția bună.

Certimpex, fabrica pe care o conduce, specializată în producția de confecții grele, s-a lovit încă din 2019 de dificultăți în fluxul tehnologic, legate de importul de accesorii din China. Fabricarea de măști faciale nu a fost o soluție pentru producătorii români, potrivit Nausicăi Mircea, din cauza prețurilor mici pentru manopera acestor produse. Ea a declarat că mulți producători au preferat să-și trimită angajații acasă, deoarece manopera nu acoperea costurile unei linii de producție.

„Parcă nu se mai luptă nimeni pentru noi și e păcat, pentru că România e o țară cu foarte multă industrie textilă… Eu, dacă aș avea putere decizională, aș spune că tot ce înseamnă industrie prelucrătoare ar putea beneficia de anumite scutiri fiscale pentru a ajuta oamenii și a păstra locurile de muncă,” a spus ea în interviu.

Potrivit bilanțului înaintat Ministerului Finanțelor, anul trecut compania a realizat afaceri de 4,17 milioane lei și un profit net de 16.214 lei. Prin comparație, în 2019 Certimpex avea o cifră de afaceri de 6,95 milioane lei și profit de 56.012 lei. Fabrica are în jur de 100 de angajați.

foto – Vrancea 24