Nike Refurbished este cea mai recentă ofertă circulară a gigantului retailer american. Cum funcționează? După ce un client returnează o pereche de pantofi sport la magazin, compania îi recondiționează și le oferă din nou valoare.

Nike Refurbished extinde durata de viață pentru trei tipuri de încălțăminte: cele noi (pot fi purtate pentru o zi sau două înainte de a fi returnate), purtate de câteva ori și cele cu defecte din punct de vedere estetic (ceva de genul unui mic defect de producție).

Disponibile la lansare în 15 magazine Nike din SUA, dar cu planuri de a continua scalarea, Nike Refurbished este un alt exemplu de soluții create de retailer pentru a-și reduce amprenta de carbon.

Cum funcționează?

După ce un cumpărător returnează o pereche de pantofi la Nike, încălțămintea eligibilă este adăugată la gama Nike Refurbished. Fiecare pereche este inspectată și recondiționată manual, apoi i se acordă o estimare a condiției. Echipa folosește o serie de produse și instrumente diferite pentru a aduce pantofii cât mai aproape posibil de starea nouă. Odată ce pantofii se întorc într-un magazin Nike, prețul se bazează pe tipul de încălțăminte și starea în care se află.


Sport Time Balkans, noul distribuitor Nike, deschide primul magazin monobrand din cele trei planificate
Veniturile Nike au scăzut cu 38% în trimestrul patru al anului fiscal care s-a încheiat
Nike plătește prea puține taxe în UE


Mesajele aflate la îndemână pe cutii permit clientului să vadă cu ușurință ce fel de pantofi sunt înăuntru, starea lor și multe altele. Cu o scanare simplă a codului QR al cutiei, clienții pot consulta și mai multe informații despre Nike Move to Zero. Iar dacă nu sunt ceea ce caută, îi pot returna.

Produsele returnate care nu mai pot fi recondiționate au totuși șansa unei a doua vieți. Nike colaborează cu mai mult comunități partenere, pentru a dona încălțămintea purtată. Iar dacă sunt la finalul vieții, se pot recicla cu ajutorul Nike Grind, prin care se toacă și se folosesc în alte domenii.