Freudenberg Performance Materials a finalizat procesul de certificare Global Recycled Standard (GRS) pentru componentele sale de încălțăminte fabricate în Asia.

Toate unitățile producătoare ale companiei din Extremul Orient au fost certificate de Control Union Certifications. Prin urmare, Freudenberg devine un furnizor oficial de componente durabile pentru pantofi. Acestea includ branțuri strobel fabricate din poliester 100% reciclat, ușoare, fără liant și cu deșeuri reduse la tăiere.


Freudenberg prezintă noi materiale inovatoare pentru sport și outdoor la Performance Days
Freudenberg Performance Materials a lansat un shop online pentru industria de confecții


Această atestare permite furnizorului să-și susțină clienții în calcularea cantității totale de material reciclat din pantofi și în crearea de soluții durabile.

Materialele certificate GRS de Freudenberg sunt utilizate pe scară largă de către mărci de sport de nivel mondial, în special pentru încălțămintea de alergare și lifestyle, pentru a susține rezistența funcțională.

Reciclare internă a poliesterului pre-consumator

Freudenberg Far Eastern Spunweb folosește materii prime reciclate în produsele sale încă din 1987. Producătorul este unul dintre puținii furnizori de textile tehnice de pe piață care reciclează deșeurile de poliester din propriile procese de producție. Astăzi, toate materialele sale sunt fabricate din poliester reciclat post-consum și pre-consum.

În prezent, compania oferă componente din poliester reciclat 100%, dar și 87% reciclat combinat cu 13% convențional. Până în 2023 însă, compania intenționează să producă exclusiv materiale din materii prime reciclate 100%.