Aries Textile, una dintre cele mai mari fabrici de confecții din vestul țării, s-a închis. Compania aparținea grupului italian de lenjerie și costume de baie Calzedonia, care a decis să renunțe la capacitatea din România „din lipsă de personal.” Cu toate acestea, în raportul pe 2020 al grupului, nu se menționează nicio unitate de producție în țara noastră.

Pandemia a scos din joc un alt producător de talie mare. Aries Textile din Arad, una dintre cele mai cunoscute fabrici din vestul țării, și-a micșorat anul trecut numărul de angajați de la 432 câți avea în 2019 până la 164 anul trecut.

Compania a obținut acum doi ani un profit net de 14,5 milioane lei la o cifră de afaceri de 242,3 milioane lei, în timp ce în 2020 înregistra pierderi de 12,8 milioane lei și venituri de aproape 5 ori mai mici – 52,5 milioane lei.

„În 2020 grupul a închis fabrica din România, prima unitate de producţie închisă de grup de la fondarea sa până azi. Motivul care a condus la această decizie a fost dificultatea de a găsi salariaţi care să dorească să lucreze într-o fabrică de textile“, spun reprezentanţii Calzedonia pentru Ziarul Financiar.

Calzedonia a avut pierderi de aproape 20% anul trecut la nivel de grup

Potrivit ultimului raport de activitate, veniturile grupului Calzedonia, care cuprinde brandurile Signorvino, Intimissimi, Tezenis, Calzedonia și Falconeri, au înregistrat anul trecut o pierdere de 19,5% compartiv cu 2019. Au crescut vânzările online cu 207%, acestea reprezentând puțin peste 11% din totalul vânzărilor grupului. Tot anul trecut, Calzedonia și-a continuat expansiunea punctelor de vânzare, cu 41 de noi magazine deschise, în special în China, Rusia și Japonia.


Eurojersey lansează noua colecție pentru lenjerie intimă SS 2022 “Vibrant Souls”
Mango listează Intimissimi pe platforma sa de e-commerce


Calzedonia are propriile sale unităţi de pro­ducţie în Italia, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Sri Lanka, Bosnia şi Etiopia. În raport nu se face nicio referire la capacitatea de producție din România.