Consorțiul Circular Valley din Wuppertal, cu sediul în Germania, a declarat că 15 start-up-uri vor primi primul sprijin ca parte a programului de accelerare a economiei circulare.

Circular Valley a anunțat că cercetarea și cooperarea pentru dezvoltarea afacerilor va începe de la jumătatea lunii iunie, în funcție de restricțiile legate de COVID-19.

Toate startup-urile participante sunt preocupate, în special, de probleme legate de închiderea ciclurilor materialelor și dezvoltarea modelelor de afaceri pentru economia circulară.

„Cele 15 startup-uri acoperă o gamă largă de teme: de la utilizarea materiilor prime pe bază bio și a soluțiilor circulare în industria construcțiilor, soluții pentru colectarea materialelor plastice din râuri, materiale de ambalare alternative, reciclarea deșeurilor electronice, reducerea deșeurilor alimentare și soluții de reparații pentru aparatele de uz casnic, până la reciclarea textilelor de înaltă calitate ”, spune Carsten Gerhardt, președintele Fundației Circular Valley.

Start-up-urile nu sunt doar din Europa, ci din întreaga lume, inclusiv din Asia și Australia. O nouă rundă de aplicații pentru al doilea lot de granduri va începe la jumătatea lunii august.

Circular Valley și-a stabilit obiectivul de a dezvolta tehnologii pentru a contracara încălzirea globală. Printre obiectivele sale se numără reciclarea, reducerea sau deturnarea materialelor de producție aruncate.

Dintre cele 15 start-up-uri cu idei inovatoare se numără și una cu aplicație în textile: Circularity, un business pornit în Olanda care colectează îmbrăcămintea de lucru și o transformă în materie primă. Noile fire sunt folosite la producerea de tricouri, astfel că se reușește închiderea circuitului textilelor 100%.

credit foto – Nick Fewings Unsplash