Grupul de fashion Benetton se pregătește să vândă spațiile industriale deținute la Arad și reduce semnificativ producția din România, potrivit Profit.ro.

Portalul informează că italienii mai aveau două unități producătoare, la Arad și Sibiu, prin Olimpias Mfg România. Afacerea a raportat venituri de doar 1,5 milioane lei anul trecut, după ce în 2019 reușea să obțină 16,4 milioane lei.

Familia Benetton, deținătoarea grupului și a unităților sale de producție, a injectat 300 de milioane de euro pentru a salva afacerea aflată în dificultate.

Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid, pierderile grupului au ajuns la 361 milioane euro. Brandul nu a reușit să-și revină odată cu măsurile de relaxare, nici după redeschiderea magazinelor.


United Colors of Benetton și Liu Jo intră în Fashion House Militari
Benetton își reînnoiește platforma online


Injecția de capital a venit de la Edizione, holdingul familiei care supraveghează afacerea. Până în prezent, Edizione a furnizat deja 200 de milioane de euro în capital și alte 100 de milioane sunt așteptate până la sfârșitul anului 2022, conform unui document depus la camera de comerț locală a companiei.

În prezent, Benetton urmează un plan de revenire la profit, desfășurat până în 2023.

Compania își restructurează modelul de funcționare și producție pentru a contribui la reducerea costurilor.

Credit foto – Benetton